preps
Results 1 to 4 of 4

Thread: Squeal on Transmit

  1. #1
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Pleasure Island
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Squeal on Transmit

    Iím running a Uniden PRO 520XL with a Firestik FS II antenna. My radio is squealing whenever I try to transmit. Any ideas on a fix?

    Thanks,

    Will

  2. #2
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    N/E PA
    Posts
    537
    Thanks
    228
    Thanked 120 Times in 106 Posts
    Downloads
    86
    Uploads
    0
    Try a different microphone. If you have a external speaker don't have it close and pointed at the microphone.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Pleasure Island
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    I’m starting to think it’s my mic. I unplugged the mic and plugged it back in then did a radio check and I got a loud and clear. The next day a buddy and I were talking and my radio was all good then suddenly the squeal came back. I repeated the process with the mic and it fixed it.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    N/E PA
    Posts
    537
    Thanks
    228
    Thanked 120 Times in 106 Posts
    Downloads
    86
    Uploads
    0
    Check your mic connectors for corrosion or loose wires on both ends. those wires they put on Pro520XL are pretty short so they can get stretched to their limit. I bought a Astatic Road Devil power mic to replace the stock mike on my Pro520XL because of the short mic cord. Or you can buy a extension for your stock mic, but make sure you check the wires at the connection first.

  5. The Following User Says Thank You to whiteastro For This Useful Post:

    BOOTY MONSTER (10-15-2020)

Visitors found this page by searching for

None

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •